2006 Wonen voor senioren

Nadat op 11 oktober de officiële opening plaatsvond, hebben de meeste bewoners hun woningen inmiddels betrokken. Verhuiswagens, tapijtleggers en klusjesmannen hebben nu plaats gemaakt voor rust en een warme sfeer in de Masemude. Vier oud-bewoners zijn teruggekeerd, aangevuld met mensen uit de doelgroep van de Masemude: senioren uit Monster.

De ligging.
Verscholen tussen de Van Goghlaan en de Burg. Kampschoerstraat ligt het nieuwe complex van de Masemude. Twee gebouwde "ronde" vleugels samengebracht via een overkapping, die de toegang biedt tot het centrum van het complex: de recreatieruimte. Het geheel is in samenwerking met Westambacht aangelegd in een parkachtige omgeving met waterpartijen, omringd door groen en geheel in stijl met de omgeving. Zowel echtparen, samenwonenden, als alleenstaande ouderen wonen er al met veel plezier.

Unieke concept: wonen en actief bezig zijn.
Ook de gastvrouwen en de vele vrijwilligers waren tijdens het Open Huis aanwezig. Zij zijn het immers die bij de dagelijkse gang van zaken in de Masemude een belangrijke rol spelen. Naast het wonen organiseren zij wekelijks activiteiten voor de bewoners. Zij schenken net die extra aandacht waardoor het wonen in de Masemude zo uniek wordt en ons motto vorm wordt gegeven: de Masemude, alle ruimte om je thuis te voelen.