Vraag en Antwoord

Een aantal vragen hebben wij voor U op een rij gezet, uiteraard met de antwoorden.

1. Bij wie moet ik mij laten in schrijven?
U kunt eerst informatie inwinnen bij onze gastvrouw Mary Gram-Hegge tijdens openingstijden op telefoon nummer 0174-213919. Zij kan u informatie geven over de Masemude en eventueel een afspraak maken voor een rondleiding en u doorverwijzen naar de juiste persoon.

2. Kan ik voor een woning kiezen?
Afhankelijk van welke woning er vrij komt en het inkomen dat u heeft wordt u een woning aangeboden.

3. Welke activiteiten mag ik in de recreatieruimte verwachten?                                                                          Zie het tabblad Activiteiten.

Over de hele week zijn de openingstijden van het paviljoen:

Maandagmiddag vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur.
Dinsdag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur

Soms zijn er extra activiteiten georganiseerd, deze staan dan op de website vermeld.

4. Kan ik de recreatieruimte ook huren?
Voor de bewoners van de Masemude is het mogelijk om tegen een gering bedrag de recreatieruimte voor bijvoorbeeld verjaardagen en jubilea te huren. Dit verloopt via de gastvrouw en gaat op volgorde van binnenkomst.

5. Kan iedereen in de Masemude komen wonen?
De Masemude was oorspronkelijk van katholieke komaf. Tegenwoordig is iedereen welkom om bij ons te komen wonen. Voor zowel een koop- als een huurwoning geldt een minimum leeftijd van 55 jaar.

6. Kunnen ouderen vanuit Monster ook gebruik maken van de recreatieruimte?
Met uitzondering van de woensdagochtend is iedereen van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten maar daar zal dan wel een vergoeding voor worden gevraagd.

7.Mag ik op mijn appartement huisdieren houden.
Natuurlijk mag u op uw appartement huisdieren houden, als zij maar geen overlast geven aan uw medebewoners.

8. Ik heb geen auto, mag ik de garage door een ander laten gebruiken?
U mag de garage niet onderverhuren, of onderling ruilen. Het huisnummer is verbonden aan het nummer van de parkeerplaats en van de berging. Deze horen bij de woning.

9. Waar laat ik mijn huisvuil?
Het huisvuil wordt gescheiden verzameld in ondergrondse vuilcontainers. Deze bevinden zich naast de ingang van de parkeerkelder.

10. Mag ik plantjes in de tuin poten?
Nee, de tuin is op een speciale manier aangelegd, waardoor er niet in de grond mag worden gegraven. Voor de benedenwoningen mogen geen andere tegels vervangen worden op het terras.

11. Kan ik algemene informatie over een huur- of koopwoning krijgen? U kunt een brochure van Arcade ter inzage ontvangen met allerhande praktische informatie over het wonen in de Masemude.

12. Wie kan ik bereiken bij onraad, overdag en ’s nachts?
Overdag op werktijden dat de gastvrouw aanwezig is kan zij gebeld worden op telefoonnummer 0174- 213919. In de nacht bij onraad de politie telefoonnummer 0900-8844 of 112.